I går solgte vi 3500 pizzaer

Wenche og Johnny Gjelsnes har tatt turen til Havaristen. De kommer helt fra Lørenskog, og i handlevogna ligger en kartong med Grandiosa.

På grunn av feil antall kjøttboller på pizzaene, ble over 45 000 Grandiosaer levert til Havaristen. Det har gjort at mange har tatt turen innom – kun for pizzaens skyld.

Innerst i lokalene til Havaristen i Ytre Enebakk, står det eske på eske med det som er kjent for å være hele Norges favorittpizza – Grandiosa. Denne typen er Grandiosa med kjøttboller. Og med rundt 40 000 frossenpizzaer igjen på lager, koker det mildt sagt i butikken, tidlig lørdag ettermiddag.

– I går solgte vi rundt 3.500 pizzaer, sier lørdagsansvarlig i Havaristen, Espen Sævik til Romerikes Blad.

Tror salget avtar

Sævik er fornøyd med det gode salget, men er usikker på hvor lang tid det tar før de har solgt alle pizzaene.

– Salget vil nok avta litt etterhvert. Og folk må jo ha plass i fryseren til det de skal kjøpe, også kan de vel ikke spise pizza hver dag.

– Ja, for min del kan de jo det, legger han til.

Årsaken til at Havaristen har fått inn så mange frossenpizzaer, var en feil som skjedde under produksjonen. Den førte til at hele 50 000 pizzaer hadde færre kjøttboller på, enn det de skal. Kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, Dag Olav Stokken, sier til Romerikes Blad, at antallet kjøttboller som egentlig skal være på pizzaen, er 14 stykker.

– På de feilproduserte pizzaene varierer antallet kjøttboller fra fire til 14, sier han.

Det betyr at noen av 15-kroners-pizzaene også kan være helt identiske med de man kjøper til fullpris i vanlig butikk.

Det var her på Orklas produksjonsanlegg for Grandiosa pizza på Stranda at noe gikk galt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Stokken sier videre at de på Grandiosafabrikken på Stranda produserer rundt 200 000 Grandiosaer om dagen, som kan være årsaken til at de feilproduserte hele 50 000 Grandiosaer med kjøttboller før de oppdaget det.

Nå selges de feilproduserte pizzaene for 15 kroner stykk, eller 120 kroner for en kartong med totalt åtte pizzaer.

Og det er mange som har tatt turen helt til Enebakk for å benytte seg av knalltilbudet.

– Lønner seg å kjøpe

Blant andre Katrine Spein har tatt med datteren Anne Birgitte Spein Wikan (10) og Magdalena Amundsen (11) for å kjøpe pizza. Og de har ingenting å utsette på prisen.

– Det er jo helt supert. Det er vårt første besøk her i dag, og vi kom egentlig kun på grunn av pizzaene, sier Spein.

– Hva tenker dere om at pizzaen er så billig?

– Jeg tror det kan lønne seg å kjøpe det, sier Anne Birgitte.

– Er dere glad i pizza?

– Ja, sier begge jentene i kor.

Teksten og bildet er hentet fra Enebakk avis i samtykke med avisen