Havaristen vant miljøpris

Torsdag delte Akersus Venstre ut sin Miljøpris for 2018 til Havaristen. Fra venstre grunleger av Miko AS og Havaristen Fredrik Michelsen, Boye Bjerkholt, fylkesleder i Akershus venstre, Tore André Nilsen, daglig leder på Havaristen, Thomas Michelsen, daglig leder i Miko Trading og Marion Sæther, nestleder i Enebakk Venstre.

Torsdag ettermiddag tok lokale politikere fra partiet Venstre turen innom Havaristen i Ytre Enebakk med gjev pris under armen.

Akershus venstes miljøpris er tidligere blitt tildelt blant annet Østmarkas Venner og ROAF. For 2018 er det supermarkedet for havarerte varepartier som fikk flott heder.

Satt i system

Det vi ser her er grønn økonomi satt i system. Man tjener penger på noe som er bra for miljøet, sa fylkesleder i Akershus Venstre, Boye Bjerkholt, og overrakte et trykk av kunstneren Gunilla Holm Platou som bevis på utmerkelsen.

– Dette er en pris som gjør oss svært stolte, og vi er også veldig stolte over virksomheten vår. Tusen takk, sa Fredrik Michelsen.

Det var han som grunnla Miko AS i 1971, selskapet som eier Havaristen. I dag er sønnen Thomas Michelsen daglig leder.

Hindrer forsøpling

Bjerkholt ble entusiastisk da han ble fortalt om hvordan Havaristen jobber.

I begrunnelsen fra Enebakk venstre og nestleder Marion Sæther heter det at Havaristen «har funnet en interessant nisje ved å motta alle typer varer som av en eller annen grunn er lettere skadd. Etter kontroll og rengjøring, selges varene i et moderne butikklokale på Gran til sterkt redusert pris» og at «Slik sett bidrar Havaristen til at varer ikke unødvendig kastes når de har vært utsatt for et uhell.»

– Hos oss i Akerhus Venstre har vi som tradisjon å dele ut denne prisen til en bedrift eller en organisasjon som gjør noe for å fremme miljøsaken og hindre forsøpling, sa Bjerkholt.

– Med dette, å selge varer som ellers ville gått til spille, setter dere gjenbruk i system og det reduserer klimagassutslippene. I tillegg skaper det arbeidsplasser, som og er viktig , sa han.

– I lokalene våre på andre siden av fylkesveien har vi også lokaler, og der mottar og resirkulerer vi plastprodukter, fortalte Michelsen.

Miko AS stå også bak en form for plaster til midlertidig reparasjon av store skip som havarerer til sjøs, slik at de kan komme seg til nærmeste havn.

Teksten og bildet er hentet fra Enebakk avis i samtykke med avisen