Supersalg på eksklusive luksusklær

Anja Kinck fra Siggerud ønsket hun hadde hatt mer enn en halvtime på Havaristen da hun så alle merkeklærne som var på supersalg hos supermarkedet for havarerte varepartier.

Denne uken har Havaristen mye mer enn billige skrutrekkere og dopapir – nå bugner butikken av skikkelige luksusklær

Onsdag ble det på nytt rush til Gran da deler av et parti på 2000 eksklusive merkeklær fant veien inn i lokalene til Havaristen. Årsaken til dette havariet: Vannlekkasje i et kjøpesenter i Stavanger.

Legger Harrryturen til Enebakk

– Det er på Facebook vi markedsfører oss, og med 100.000 følgere merker vi jo at når vi deler noe sånt som dette så tar det ikke lang tid før kundene begynner å strømme til, sier Kurt Wian, prosjektleder for Havaristen og Miko Trading.

Eksklusive fashion-klær av merker som Victoria Beckham, Ralph Lauren, Hugo Boss og Acne, blant annet, ble vurdert og prøvd og kanskje valgt. Wian regnet med at de bare samme dag som klærne ble lagt ut ville omsette for minst en halv million kroner.

– Når vi har spesielle varepartier som dette ser vi at vi trekker kunder hit helt fra Hamar til Sandefjord og Østfold. Mange velger å ta en tre timers Harrytur til Enebakk i stedet for til Sverige, sier Wian.

Bilal Yaqoob hadde sett tilbudet på Instagram, fant seg fort en bukse og lette videre etter noe til søsteren som snart har bursdag.

Skulle ha laks, fikk flaks

– Jeg hadde sett på Instagram at de hadde fått inn laks, og dro hit for å kjøpe det. Da så jeg at de også hadde fått inn klær.

Det sier Bilal Yaqoob som har tatt turen fra Mortensrud.

– Har du funnet noe?

– Ja, en bukse til meg selv, en cargo-bukse jeg kan bruke til sommeren. Nå tenkte jeg å se etter en genser til søsteren min som har bursdag snart.

Anja Kinck fra Siggerud var også tilfeldigvis på Havaristen onsdag, og angret litt på at hun bare hadde en halvtime til rådighet da hun oppdaget alle klærne.

– Jeg er her en del, fra en gang i måneden til sjeldnere, forteller hun.

Mange lot seg friste av merkeklær til 70 prosent avslag på Havarsisten denne uken.

– Jeg måtte jo se om det er noe spennende her, og det er det. Her kunne jeg gjerne gått i en time, for dette er merke- og luksusvarer fra øverste hylle, skrytert hun.

– Hva ser du etter?

– Siste mote, det er det jeg vil ha. Det ser ut som det er en del sommerklær her, men jeg har funnet en jakke og en genser som nok er fra Høyer, for det er ikke mange som fører Coach-merket i Norge, sier den motebevisste damen.

Stine Brekke er i gang med letingen etter kupp blant nesten 2000 ekslusive merkeklær.

Stine Brekke fra Kolbotn så at det var kommet klær på Facebook og kom for å se, og kanskje handle.

– Nå ble jeg nesten litt overveldet, men jeg er her for å se etter noen kupp, smiler hun.

Fisk – og Victoria Becham

– Det er et par uker siden vi kjøpte klærne. De er fra Kvadraturen kjøpesenter i Stavanger, der var det sprekk i noen rør. Det kom litt vann, og det ble litt fuktig i rommet. De aller fleste av disse klærne har ikke vært i kontakt med vann, men butikkene ville ikke selge klærne til sine kunder, forklarer Wian.

– Etter at vi fikk de hit har vi sortert og tatt av alarmer. Det som er litt artig er at i mellomtiden har vi også fått inn et stort vareparti med fisk, veldig mye torsk, sier Wian.

– Man bør kanskje bare spise torsk hvis man kjøper klær fra Victoria Beckham? Hvordan er størrelsene forresten?

– Det er veldig assortert. Dette er jo ikke et tradisjonelt salg, hvor det ofte er utplukket, men en butikk som har stoppet salget av hele kolleksjoner. Det er både herre- og dameklær og alt fra dresser, kjoler, jakker og topper. En av frakkene så jeg at har kostet 18-19.000 kroner, sier Wian.

Det kommer mer klær fra lageret, og skoene kommer ettehvert. Veskene skal selges i nettbutikken.

– Det er jo mange lastebiler med varer som har trøbbel, enten det er uforskyldt eller selvforskyldt. Kommer varene hit?

– Transportkaoset får vi mange spørsmål om. Vi har ikke merket det så veldig enda. De blir gjerne saker som tar litt tid, for de er gjerne forsikringssaker som skal avklares først.

Teksten og bildene er hentet fra Enebakk avis i samtykke med avisen