Ta lunsjen hos Havaristen

Seedny Faleiro er på plass med Good Mood foodtruck utenfor Havaristen. Fire dager etter åpningen her har han allerede merket seg enkelte stamkunder. Foto: Gro Arneberg Thoresen

Denne uken kom Good Mood Streetfood til Gran i Ytre.

Klar med burgere, pommes frites, sandwiches og fish´n chips utenfor Havaristen står Seedny Faleiro, medeier i Good Mood. Bilen står her nå daglig.

– Hva er Good Mood?

– Vi er et selskap med fire biler. Normalt står vi på Aker Brygge om somrene, på Salt i byen og utenfor gamle Deichmanske bibliotek, forteller han.

– En av bilene har en ukentlig rotering og bytter på å stå utenfor Rådhusplassen og Oslo S.

Idé fra kjøkkenet

– Hvor kom idéen om å stå utenfor Havaristen fra?

– I Ljabruveien i Oslo har vi kjøkkenet vårt der vi forbereder alt og vi har lageret der. En som har med det bygget å gjøre kjenner de som driver Havaristen så det kom via bekjentskaper, forteller Seedny.

Faste til lunsj

Det var en beskjeden åpningsdag for foodtrucken utenfor Havaristen på tirsdag, men så begynte de å bli lagt merke til.

– Fire dagers erfaring – hva er responsen?

– Ganske god. Mange vet ikke om oss enda. Her kan man også bestille takeaway og det er det allerede flere som gjør. Vi merker godt at det er mange bedrifter i området. Faktisk var det noen lokale som hjalp til med å koble på strømmen første dag, og de var jo sultne og spiste, og de kommer igjen, smiler Seedny.

– Bestiller man så trenger man ikke vente heller, hvis man bare har en kort lunsjpause. Det er også populært å leie oss inn til arrangementer.

Lettvint og varmt

– Det vi har erfart fra Aker Brygge er at turister vil ha noe lettvint – å sitte er å kaste bort tid. At man da kan kjøpe noe som er både lettvint og varmt er bra.

– Hvordan er det å etablere seg i koronaen?

– Det er utfordrende. Vi etablerte oss i 2016 og har hatt et tøft år. Vanligvis står vi to – tre i bilen på Aker Brygge, mens i sommer har det kun vært meg.

– Jeg synes likevel denne åpningen har gått bra og har tro på en sakte men sikker vekst.

Good Mood trucks har i dag seks ansatte og lager blant annet pommes frites og dressinger på eget kjøkken.

Teksten og bildene er hentet fra Enebakk avis i samtykke med avisen